KATEGORİLER

5 Kasım 2019 Salı

MİM


Mimin adı: Hakkımda bilmediğiniz 11 şey 

Aslında bu daveti almasaydım mimi cevaplamayacaktım. Fakat davete icabet etmemek kabalık olacağından soruları kısaca cevaplamaya çalışayım ki, aslında kısa cevaplar vermek benim için en zor olandır. İşte sorular ve cevaplarım:


1. Kendinde sevmediğin özelliğin nedir?
Büyük avantajları olduğunu bilmeme rağmen geniş çevre yapmak gibi bir istek duymuyorum. Laf olsun diye birbirini aramalardan, bayramları otomatik tebrik mesajı göndermekten veya almaktan hoşlanmıyorum. Sosyal medya üzerinden bir sosyalleşme tarzım değil. O zaman çevre de olmaz tabii. Aslında çok da dert etmiyorum. Tanıdıklarım arasından bana ihtiyacı olan biri varsa elimden geleni yaparım, beş yıl görüşmemiş olsak bile. Aynı şekilde karşıdan aynı şeyi beklerim. Ama ne derece bu beklentim karşılık bulur bilemem.

2. En büyük takıntın nedir?
Bildiğim kadarıyla bende bir takıntı yok galiba. Yalnız dikkat ettim, hapşırınca bir defada kalmıyor, mutlaka ikincisi geliyor. Bunu irademle yapmadığım için bu takıntı mıdır, alışkanlık mıdır yoksa bünyem iki kez hapiırmak mı istiyor bilmiyorum. Ama tek sefer hapşırma yok artık bende, kesin.

3. Kimsenin bilmediği bir sırrın var mı?
Var, söylememi ister misin?

4. Hayatta en büyük başarın nedir?
Bugüne kadar yaşamış olmam hayatımda en büyük başarım. 

5. Seni en mutlu eden şey yada şeyler nedir?
Eşimin gülen yüzü, sağlıklı olmak, ailemin mutluluğu, okumak, yazmak, sevdiğim müzikleri dinlemek, gezmek, yemek, içmek. Daha ne olsun.

6. En sevdiğin ünlü kim?
Mustafa Kemal Atatürk elbette.

7. Şansa inanır mısın? Şans getirdiğine inandığın eşyan var mı?
Şansa inanırım tabii. Şans paradan daha önemli. Ama şans getirdiğine inandığım herhangi bir taş veya objeye inanmam. Saçma bulurum hatta.

8. Hayalindeki meslek ve nedeni?
Hayalini kurduğum bir meslekte uzun seneler çalıştım ve emekli oldum. İlkokula giderken mahallemize gelen beyaz takım elbiseli genç bir mühendis etkilemişti beni. Üniversitede inşaat mühendisliğinin konut yapımından başka bildiklerimin çok ötesinde çalışma alanı olduğunu öğrenince hem şaşırmış, hem sevinmiştim. Daha uzun yıllar çalışmaya devam edebilirdim bu meslekte ama Türkiye'de bazen mesleğinden soğutuyorlar insanı. Adaletin olmadığı bir ülkede yargı mensubu olmak mesela.

9. Kafan bozukken yaptığın şeyler nelerdir?
Oturur kafamı tamir ederim herhalde önce. Yok beceremezsem, tamirciye götürürüm. Bu arada suratım asılır, yüzümden anlaşılır kafamın ne kadar bozuk olduğu. Ama bozuldu diye hemen atmam bir kenara. Bir süre sonra kendiliğinden başlar çalışmaya.

10. En sevdiğin film ya da dizi?
Elveda Rumeli dizisi çok sevdiğim bir diziydi, evet.

11. Kendinehan gi sorunun sorulmasını isterdin ve cevabı ne olurdu?
Ben de Deeep/Sade ve Derin'in verdiği cevabı verirdim bu soruya. Soru: Hayatın bir anlamı var mı?
Cevap: Yok olurdu. İnsanlar hep hayatın anlamını çözmeye çalışmışlar ve çalışmaya devam edecekler anlaşılan. Şu ana kadar ipe sapa gelen bir sonuç yok ortada elbette. 

Evet, benden bu kadar. İsteyip ve henüz bu mimi yapmayanlar varsa yapabilirler, bence hiçbir mahsuru yok. İyi bir hafta diliyorum sizlere. 
  


13 yorum:

  1. 3. Soruya verdiğiniz cevaba epey güldüm. İyi geldi, teşekkürler :) "Hakkımda bilmediğiniz 11 şey" denilince beklenti büyük oluyor ama sorular öyle sırları falan ifşa etmiyor :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 9. soruyu cevaplarken çok gülmüştüm:)) Merak insanın yenemediği bir duygu. Muhteşem bir cazibesi var. Çoğu zaman kendini de merak eder insan. Sorular sorar kendine, cevaplarını arar. Bak fazlası iyi değildir ama başı belaya sokar:)) Teşekkürler, katkınız için:)

      Sil
  2. Emeğinize sağlık. Sevdiklerinizle beraber mutluluğunuz daim olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo, çok teşekkürler. Bundan güzel dilek olabilir mi? Siz de mutlu olun sevdiklerinizle, forever:)

      Sil
  3. Daha önce de yazmıştım; sır sorusu birazcık kasmış.

    YanıtlaSil
  4. yine komikçi olmuşun. kafa tamiri hımm :) inşaat, bina mı yaptııın baraj mııı :) blogçu arkadaşımız halil gönül de inşaat mühendisi o galiba baraj sulama filan yapmış. anlatıyor blogunda inşaat müh anılarını :) ay inşaat çevirileri yapıyom ben de konu tanıdık geliyooo :) doğramacısın yaniiii kikiki şaka şaka :) inşaat seminerlerinde tercümanlık yaptım da ordan şakalar bunlar :) bi inşaatçı olarak önceee konaktan üçkuyulara kadar sahildeki bütün binaları yıktır bencesiii hem çikin hemi de rüzgarı kesiyolar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bina ile işim olmadı hiç. Asıl uzmanlık alanım baraj. Köprü, liman, yol, tünel, sulama alt yapı genel olarak yani. Halil Gönül'ü biliyorum. Yok ya bir şey doğramadım ben:)) Barajçı desen olur bak:) Benim olsaydım seni çağırmazlardı, simultane bile yaptırmışlardı Irak'ta. Ya 90 yaşında bir tecrübeli Amerikalı bir mühendis çağırmışlar, ne dediği anlaşılmıyor. Hem de Şarık Tara'nın huzurunda. Ne zorlanmıştım ama:)) Dolomitik limestone batardoda kullanılabilir miymiş yoksa kulanamazmışız:) Keşke yıkılsa, o zaman bizim dairemiz yalı dairesi olur. Denizle aramıza giremez hiçbir şey, ala:)) Hem dükkanımız da yalı dükkanı olur:)))

      Sil
  5. Doğru, teşekkürler yorumunuz için:)

    YanıtlaSil
  6. Ben hep yaşayan ünlüleri düşünmüşüm 😂 Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalbimizde yaşıyor zaten o hala;) Teşekkürler...

      Sil