KATEGORİLER

17 Şubat 2016 Çarşamba

17/02/2016 Çarşamba, İzmir, Tire

Sabah erkenden kalkıp kızımızı işe uğurladık. Dün gece evden onunla birlikte çıkmayı düşünmüştük ama  o sürpriz yapıp bizim için kahvaltı sofrası hazırlamış. Keyfine var vara kahvaltımızı tamamladık. Dün akşamdan beri yeni kiracının boşattığı evde neler yapılabileceğini konuşmaya başlamıştık. Tamir, badana, boya işlerinden yanı sıra pencerelere demir korkuluk ya da panjur,  ahşap kapı yerine çelik kapı takılması öncelikle ele alacağımız konular.   

Erken saatlerde kapılarını müşteriye açmayan Gaziemir Metro AVM'ne gitmeyi düşündüğümüz için biraz daha zamana ihtiyacımız vardı. Bu sebeple çevre yoluna girmeksizin bütün trafik ışıklarına takıla takıla Hatay caddesi boyunca yol almayı tercih ettik. Metro en geniş mekana ve en fazla çeşide sahip alışveriş merkezlerinin başında geliyor sanırım. Mekan o kadar geniş ki, dolaşırken bir ara eşimle birbirimizi kaybettik. Alışveriş yapacağız derken epey vakit harcamışız. Taşınma esnasında bize lazım olacak karton kutuları da temin ettik buradan. Kızımızın evinden ona emanet bıraktığımız dört eşya kolisini yanımıza aldığımızdan, eşyalar arabaya  zorlukla sığdı. Öğleden sonra Tire'ye varıp banka ve PTT'deki işlerimizi hallettik. 

Yarın sabah erkenden tesisatçıya uğrayıp ona harici tuvaletlerin planını vereceğim. Muhtemelen birlikte çıkacağımız için bugün yaylaya çıkmak istemedim. Eve vardığımda İzmir'e giderken aceleyle yanıma almayı unuttuğum Kavgam'dan birkaç sayfa okuma fırsatım oldu. Tüm zamanların bilinen en acımasız diktatörü, insanlığın yüz karası bir insan olarak tanıdığımız Adolf Hitler, bu kitabında sahip olduğu düşünce yapısının hangi şartlarda oluşup geliştiğini anlatıyor. İlginçtir, ortaya koyduğu görüşler arasında bazıları var ki onlara ben de aynen katılıyorum. Bundan utanmalı mıyım, bilmiyorum. Bana kalırsa adı Hitler bile olsa, ondan öğrenecek bazı şeylerin olduğuna inanıyorum.  Beni fazlasıyla hayrete düşüren bu şahıs hakkında detaylı bir değerlendirme yapmayı düşünüyorum. Ancak benim açımdan şu kadarını söylemek mümkündür ki, bir çok ülkede muhtelif yollardan iktidarı ele geçiren bütün liderler, Hitler'in "Kavgam" isimli kitabını okumamış olsalar bile, onun savunduğu fikirlerden beslenmişlerdir.

Daha sonra bir ara Victor Hugo'nun "Bir İdam Mahkumunun Son Günü" isimli eserinin radyoya uyarlanmış halini dinledim. Bu eserin kurgusunu yapıp seslendiren sanatçılarla efekt sorumluları hakikaten büyük iş çıkarmışlar. Her yönden çok beğendiğimi söyleyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder