KATEGORİLER

15 Şubat 2016 Pazartesi

ONLARI UNUTMA! Çünkü burada öldüler.

İnternette gezinirken lüzumsuz bir siteye denk geldim. (http://www.luzumsuz.net/)


Sayfanın sağ alt köşesinde, yere uzanmış, sol elinden aldığı destekle sağ elini yere paralel bir sayıya uzatmış,  bir genç  kız figürünü fark ettim. Kızın elini uzattığı 1915 rakamı, bana bir şeyler hatırlatmıştı hatırlatmasına ama bakalım altından ne çıkacak dedim. İmleci figürün üzerine getirdiğimde başka bir genç kız resmi ile onun altında bir yazı dikkatimi çekti.

"ONLARI UNUTMA! Çünkü Burada Öldürüldüler"

Devam eden sayfalarda Ermenilerin soykırım propagandası yapılıyor. "Yakında kapatılır bu site, her nasılsa gözden kaçmış" diye düşündüm önce. Yine de ne yazarlarsa yazsınlar okumak, karşı görüşler hakkında bilgi sahibi olmak hoşuma gidiyor. İnanmak ya da inanmamak keyfiyeti bende olduktan sonra... Okudum birkaç sayfalık yazılarını. Okunan ne olursa olsun farklı ve yeni bir pencere açıyor insan ufkunda. "Sürüldüğümüz topraklara vatanımıza geri dönmek istiyoruz." diyorlar kendi pencerelerinden. Acaba küçücük de olsa haklı bir tarafları var mı acaba diye soruyorum kendime.

- Peki sizler değil miydiniz vatanımızı emperyalistlere karşı savunmak yerine, onların oyununa gelip bağımsızlık savaşımızda bizi arkamızdan vuran?
- ...
- Şimdi aynı PKK'nın yaptığı gibi!
- ...
- OK, hepiniz öyle değildiniz biliyorum ama maalesef kurunun yanında yaş da yanıyor kusura bakmayın.
- ...
- Aynı Cizre'de, Sur'da olduğu gibi.
- Peki devletinizin hiç mi kabahati, sorumluluğu yok bunda?
- Var olmasına var da... Kısmen yani.  Sadece bir kısmının... Bazı yöneticilerin, işbirlikçilerin, beceriksizlerin, hainlerin...
- Nerde şimdi onlar?
- Öldüler şimdi onlar. Ölüler suçlarını itiraf edemezler, Hepsi tarih oldular.
- Ya Sur'da, Cizre'de öldürülen vatan evlatlarının sorumlusu? Kimdir onları birbirine kırdıran?
- Yine aynıları, bir kısım yöneticiler, işbirlikçiler, beceriksizler, hainler...
- Onlar nerede?
- Söyleyemem.
- Niçin?
- Onları ben seçip koydum oraya. Söylersem eğer, ben de sorumlu olurum.
- İyi ama onları ben seçmedim ki.
- Fark etmez, kurunun yanında yaş da yanar. Sen de sorumlusun.

Tarih tekerrürden ibaret. Yüz sene sonra sözde mi özde mi olduğu hala tartışılan Ermeni soykırımı hala gündemde. Ölen de yok olmuş bu dünyadan öldüren de. Yüz yıl sonra Kürt nüfusun yoğunlaştığı coğrafyada acaba neleri tartışacağız? Hepimiz öleceğiz o zamana kadar. Ölüler yine suçlarını itiraf edemeyecek her zaman olduğu gibi. Torunlarımızın torunları arayacak ölen, öldürülen atalarının sorumlusunu. Tarih olacağız hepimiz, sorumlularla birlikte.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder