KATEGORİLER

15 Ocak 2017 Pazar

EĞLENCELİ BİR GECE

14/01/2017 Cumartesi, Tire

Bugün kahvaltı günümüz. Sabaha kadar bölük pörçük bir uykudan sonra alelacele evden çıkıyoruz. Ekibi topladıktan sonra doğru yayla yollarına koyuluyoruz. Tahmin raporlarının aksine hava kapalı, neredeyse yağmur yağacak. Bahçeye vardığımızda soğuk esen bir rüzgar karşılıyor bizi. İşin doğrusu bugün havanın güneşli olmasını ve çok sayıda misafir bekliyorum.

Havanın düzelmesi yönündeki beklentim boşa çıkıyor. Şiddetini arttıran rüzgar fırtınaya dönüşürken yağmur bulutlarını da bize doğru sürüklüyor. Hafiften yağmur çiseliyor. Hazır kimse gelmemişken şehre inip alışveriş yapmayı düşünüyorum.

Bugün yerlerimizin yarısı rezerve edilmiş durumda. Uzun yıllar görüşmediğimiz bir lise arkadaşım eşi ile birlikte gelecek. Yaylaya dönüyorum. Yağmur yağmaya devam ediyor. Ben yokken sadece bir masa gelmiş kahvaltıya. Pazar gününü tercih ediyor halkımız daha ziyade. Bir de güneşli havaları tabii.

Yukarı yayladan bir araba odun getiriyorum. Sabahtan itibaren yanan şömine sobası salonu güzel ısıtmış. Gündüz saatlerinde kafe olarak gelen gidenler oluyor. Taş Ev'in gözdesi trileçe masaların olmazsa olmazı.

Akşama doğru arkadaşım arıyor. Yağmur nedeniyle gelmekten vaz geçmişler. Daha güzel bir havada geleceklerini söylüyor.

Gece oldukça hareketli geçiyor. Taş Ev, Taş Ev olalı en eğlenceli gruplarını ağırlıyor. Vur patlasın, çal oynasın tarzında gecenin geç saatlerine kadar eğlence devam ediyor. 

Dışarıda yağmur başlamış. Herkes yorgun ama görevini yapmanın huzuru içinde pazar gününü karşılamak üzere evlerine bırakılıyor.  

8 yorum:

  1. Halbuki yağmurlu havada dışarı çıkınca insana daha iyi geliyor ama evde durma moduna geçiyoruz hemen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taş Ev'den yağmur yağışını seyretmek insanı şair yapar:)

      Sil
  2. Yağmuru izleyerek, kokusunu duyarak kahvaltı çok güzel olurdu. Sanırım ulaşım konusu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz doğru. Güneş çıkınca yolun önemi bile kalmıyor. Halkımızı evlerinden çıkartan güneşli hava, kışın özellikle:)

      Sil
  3. Taşev gibi yerlerin yazı da kışı da kendine göre bir iklimi var. Dygu zenginliği insanı ruhen de doyuruyor. Aslında Taşev'e doymak için gelinmez, Ruhen tatmin olamak yeter de artar bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Taş Ev'e karın doyurmaya gelinmez. Manzaraya karşı ilanı aşk edeceksin. Tefekkür edeceksin. Şiir yazacaksın. O da olmazsa, kalemini serbest bırakacaksın, o bilir ne yazacağını...

      Sil
  4. Yalnız seçilen resim de çok enteresan, Taş Ev'e yakışır cinsten bir vur patlasın.

    YanıtlaSil