KATEGORİLER

23 Ocak 2017 Pazartesi

KIZIMIN OBJEKTİFİNDEN

22/01/2017 Pazar, Tire

Sabah Taş Ev'e gitmek üzere yola çıkıyoruz. Elemanlar geç vakitlere kadar kalacaklarından onları daha sonra almayı planladım. Nihat Dayı ve Cambaz Ali'nin bahçesinin önüne geldiğimde beyaz bir Kartal'ın yolu enlemesine kapatmış olduğunu görüyorum. Yol bu bölgede üzerinden akan suyun donmasıyla tamamen buzla kaplanmış. Kaymasın diye tekerleklerin altına birer taş koymuşlar önlem olarak. Bu tedbir gülümsetiyor beni. Altımdaki araca güvenip yanından geçmeyi düşünüyorum. Eğer ben de dikiş tutturamaz kayarsam Kartal araca çarpabilirim. Sol tarafta buzun olmadığı şeride sol tekerleği hizalayarak şansımı deniyorum. Çok kısa bir sarsıntıyı saymazsak sınavdan başarıyla çıkıyoruz. Hava sıcaklığı sıfırın altında bu sabah. Kahvaltıya gelen olsa bile bu virajdan ileri geçmesi çok zor.

Öğlene doğru sıcaklık hızla artıyor ve güneş yüzünü gösteriyor. Çay içip tatlı yemeye gelen misafirler bol bol fotoğraf çekiyor. Sosyal medyada Taş Ev'de çekilen resimlerin hepsi bir tabloyu andırıyor. Bugün tatlı günümüz diyebilirim. Trileçe yok satıyor. dondurmalı kestane, ceviz krokan, karadutlu lor tatlısı da ondan geri kalmıyor. Öğleden sonra trafik artıyor. Bugün ekibe katılan Alparslan'a bir arkadaşını daha çağırmasını söylüyorum. Eleman için geç bir saat. Aradığı bütün arkadaşları başka yerler için söz vermiş. Sonunda birini buluyor. Çocuğun motosikletinin de olması büyük şans. Alparslan üniversite öğrencisi. Sadece hafta sonları gelebilirim diyor.

Kızım çekmiş olduğu güzel bir fotoğrafını gösterdi. Hemen bana gönder bunu dedim. Zira fotoğraf üzerindeki renkler ve uçuşan kuşlar çok etkileyici geldi bana. Ben de Taş Ev'in batı köşesinden şehri gören bir pozu Instagram'a koymayı deniyorum. Başarılı mesajına rağmen İnstagramda yayınlanmıyor. 

Öğleden sonra başlayan yoğunluk ümit verici. Zira sabahki yol durumunu gördükten sonra kimse gelmez buralara diye düşünmüştüm.

Bugünkü genel misafir profili gençler, ailelerden oluşuyor. Dört kız arkadaş rahatlıkla içkilerini içmeye gelebiliyor. Erkek erkeğe içki içen kişiler mekanın havasını görüp kendilerini buraya ait kabul etmiyor, ortamı görür görmez soğuk havaya aldırmadan verandaya çıkıyorlar. Her yeni gelenin diğer masalarla sarılıp kucaklaşmalarına şaşırıyorum. Aslında şaşılacak bir şey yok. Herkes birbirini tanıyor burada. Ankara'da herhangi bir restoranda aynı durumu hayal ediyorum. Yeni gelen bir aile ile restoranda oturan bir masaya "Ooo Ahmet Bey siz de mi buradaydınız. Nasılsınız görmeyeli, çocuklar nasıl?" şeklinde seslenmesinin neredeyse imkansız olduğunu düşünüyorum. Alparslan arkadaşı Bünyamin'i çağırıyor. Her ikisi de öğrenci olan bu genç arkadaşlarla uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Normal kapanış saatimize yakın bir zamanda bir çift daha geliyor. Eşimi ve ekibi kızımın arabasıyla gönderiyorum. Alparslan ve Bünyamin ile son misafiri uğurlayana dek görev başında kalıyoruz. Gençlerden birinin doğum günüymüş. Onlar da meşhur trileçe tatlımızla sonlandırıyorlar geceyi. Ne güzel mutlu günlere ev sahipliği yapmak...   

Gece misafirlerini ağırladıktan sonra onları uğurlarken çıkışta sohbet ediyoruz. Hanımefendi kapıdan çıkar çıkmaz soğuktan titremeye başlıyor. Beyefendi şehirde herkesin Taş Ev'i konuştuğunu söylüyor. Taş Ev hakkında olumlu duyumlar alıyordum ama bu ölçüde olması şaşırtıyor beni yine de. Taş Ev'in sahibi olduğumuzu duyunca şaşırma sırası gençlere geliyor. Onlar Taş Ev'in şehrin göbeğinde tek petrol istasyonu bulunan tanınmış bir aileye ait olduğunu sanıyorlarmış. Taş Ev hakkında kısa bilgiler veriyorum. Beyefendi kapı önündeki sohbetimiz esnasında beni soru yağmuruna tutarken hanımefendi titremeye devam ediyor.

13 yorum:

  1. Fotoğraflar gerçekten de çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci fotoğraf sizin köşenizdi:)

      Sil
    2. Ama böyle de yapılmaz ki, içim gitti oldu mu şimdi :)

      Sil
  2. Kızınızın objektifi güzel görüntüleri yakalamada çok başarılı.
    Arka fonda güneş, önde kuşlar, bulutlar, kayalar hepsi ne güzel bir bütün oluşturmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de çok hoşuma gitti. Bundan güzel tablo çıkar değil mi? Teşekkürler:)

      Sil
  3. Fotoğraf çok güzel, soğuğa buza rağmen gelen misafirler de :)

    Gerçi hâlâ Kars'tayız ve insanlar burada dışarı çıkıyorsa her yerde çıkar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru düşünüyorsunuz, yeter ki niyet olsun. Sadece biraz yolumuz sıkıntılı ama manzara için böyle bir yol olmak zorunda:)

      Sil
  4. Emeklerinize mutlu günlere ev sahipliği yapmaktan daha güzel bir karşılık almıyorsunuzdur sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni yaptığım iş tatmin ediyor fazlasıyla. Teşekkürler:)

      Sil
  5. Dün akşam nezih bir balık lokantasına götürdüler. Sadece balık yapılıyor. Balıklar da güzel, yapılan servis ve hizmetler de. Fakat yemekten sonra ikram edilen çay içilecek gibi değil; Zoraki bir bardak çay içiyorum. Arkadaşlar için hava hoş; ikincisi için garson ısrar ediyor. Ben de açık açık; bütün servisler için teşekkür ettikten sonra çay içilecek gibi değil deyince bir iki kekeledi. Müessesesenin ortağı olduğunu sandığım bir beyefendi geldi masamıza özür dileyerek haklısınız dedi. Çayımız bayattı. Oysa ücretsiz olan çay müessesenin ikramı olduğunu bileyorum ama, bu çay yemekten sonra içilen ve keyif alınan, yemek sonrası kısa sohbetin bir serenomisidir. Şöyle de diyebiliriz; yemekten sonra çay ve kahve gibi keyif veren içeçekler o yemeğin bir mütemmimidir. Ben de bunu hatırlattığımda kulağımıza küpe olsun bu söyledikleriniz dediler ve bize teşekkür ettiler.
    .....
    Sizler nasıl ki Taşev'in dışında şehir içinde bir restorana gidiyorsunuz, ilk iş ordaki hizmete ve ilgiye bakıyorsunuz elbette. Bir kültür oluşuyor; misafir olan da, misafir eden de mutlu olmayı ve keyif almayı nezih yerlerde tadmış oluyor. İnsan en iyilerine layıktır. Her ne iş yaparsak yapalım; yeter ki gönül kazanalım.
    .....
    Hayırlı misafirler ve hayırlı hizmetler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lokanta yetkililerinin tutumu güzel. Hata insana mahsus. Pek çok işletmede yetkililer hata kabul etmezler. Israrla açıklama getirmeye çalışırlar. Bu gülünç bir duruma düşürür onları. Siz bu kusuru mutlaka affetmişsinizdir.
      Gönül kazanmak bir insanı memnun ve mutlu göndermek kadar güzel bir şey yok.
      Teşekkürler efendim:)

      Sil
  6. Kızınızın da bizden yani yalnızca fotoğraf karelerine bakmayı seven değil çekenlerden de olmasına çok sevindim. Kareyi çok beğendim. Devamını bekleriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendisine ileteceğim mutlaka:) Teşekkürler.

      Sil