KATEGORİLER

25 Ocak 2017 Çarşamba

GÖK KUŞAĞI

24/01/2017 Salı, Tire

Günü gününe yazmak en iyisi. Dün tarihli yazımı da yeni yayınladım. Günleri karıştırınca "Bugün 24 Ocak" deyiverdim. Aslında o gün 23 Ocak'tı. Olsun varsın. Uğur Mumcu'yu bir gün önceden anmış oldum. Bugün kapalıyız. Salı Pazarından alışveriş yapmam lazım. Park sorunu yine korkulu rüyam.

Aşağıdaki Ayvalık Tostçusundan birer tost söylüyoruz kahvaltı için. Bütün malzemeleri yaylaya taşımışız. Bir an önce havalar ısınsa da yukarı taşınsak. Pazar alışverişine çıkmadan telefonum çalıyor. Arayan İzmir'den daha önce görüştüğümüz bir eleman. Anlaşırsak şef garson olarak başlayacak Taş Ev'de. Turizm konusunda eğitimli ve hayli tecrübesi var. "Bir saat sonra Tire'de olurum." diyor.

Orta Park'ta buluşuyoruz. "Pazar alışverişini birlikte yapalım, benim zamanım var." diyor. Alışveriş mesele değil de park yeri bulmak büyük sorun burada. Pazarın kurulduğu sokakların etrafında birkaç tur atıyorum. Hiç şansım yok. Bir türlü çalıştıramadığım ağaç motorunu gösteriyorum yetkili servisine. O da başta çalıştıramıyor. Müşterilerinden biri konunun uzmanı. Birkaç denemeden sonra çalışıyor. "Nedir peki sorun?" diye soruyorum. "Benzine yağ biraz fazla katılmış ondan start almıyor motor." diyor. 

Vakit kaybetmeden yaylaya çıkıyoruz. "Pazarı dönüşte yaparım." diyorum. Yolda konuşuyoruz. Evliymiş, bir buçuk yaşında bir kızı var. Ev tutup taşınmayı düşünüyor anlaşırsak. Bahçe kapısını açıp giriyoruz içeri. Sabah yağmuru ile yerler ıslanmış. Taş Ev'i gezdiriyorum. Bayılıyor. "Benim açımdan her şey güzel, eğer siz de tamam diyorsanız hemen başlayabilirim." diyor. Özellikle eğitimli kişilerin patronum olması benim açımdan daha da iyi diyor. Yapacağı işleri ve hedefimizi anlatıyorum. O zaten işi biliyor, anlaşıyoruz. Birkaç gün içinde işe başlayabileceğini söylüyor. Veranda manzarası bize güzel bir sürpriz hazırlamış. İlk kez buradan tam bir gök kuşağı görüyor, hemen fotoğrafını çekiyorum.

Dönüşte onu bırakıp pazarı yapıyorum. Olağanüstü bir kalabalık var bugün. Kuzu kulağı dışında her şeyi bulup alıyor yaylaya taşıyorum. Akşama yine balık ziyafeti var.

12 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. İnşallah bu sefer hayırlı olur:) Teşekkürler...

      Sil
  2. İnşallah işini seven, özüyle sözüyle ve davranışlarıyla gönül kazanan biridir. Ancak öyleleri için profösyonel diyebiliyoruz. O şuurda olan insan da yaptığı işten mutlu oluyor ve huzur buluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk intiba önemli ama bu sefer erken konuşmak istemiyorum. İnşallah bu sefer doğru kişidir. Yıllarca çalışmak isterim eğer düzgün biriyse.

      Sil
  3. Hadi bakalım hayırlı olsun şef garsonunuz. Taş Ev'i kim görse orda çalışmak ister bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Size hak vermemek elde mi?:)

      Sil
  4. Hayırlı olsun hem sizin için hem de beyefendi için ve kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  5. Fotoğraflara her bakışımda işinize gıpta ediyorum, sonra yazınızı okuyup sizin için kolaylık diliyorum. :)
    Hayırlı olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevkli olduğu kadar alengirli bu işler:) Teşekkürler... Sağ olun:)

      Sil
  6. En sevdiğim; gökkuşağı rengi ;) Hep şans getirir umarım.

    YanıtlaSil