KATEGORİLER

29 Ocak 2020 Çarşamba

ÇÖL ÇİÇEĞİ


İnsan ne kadar garip bir varlık! Bu cümleyle başladı Çöl Çiçeği ile sabah sohbetimiz. Aklımda deli sorular. Onun aklı başında değil. Kötülüğün en dibindeyiz diyor, o zaman bitsin bu oyun, insin perdeler. Ben ise zamana takmışım kafayı. Zaman diyorum, zaman her şeyin ilacı. 

Hemen karşımda denize nazır bir evde avarelikten dem vuran yazarın usta kaleminden çıkan yazıları okuyorum Çöl Çiçeğine. Yeşil gözleri buğulanıyor. İşte diyor, işte tam benim bu, beni anlatmış. Aşk diyorum. Tam iki ay oldu diyor, düşünüyor. Dik dur, güçlü ol, kendini zayıf gösterme diyorum. Kendini suçluyor, hatalıydım, ben hep hatalıydım diyor. Artık dayanacak gücüm kalmadı diyor, kopacaksa kopsun kıyamet. İnsan diyor, hep kendi egosunu tatmin etmek peşinde. Onsuz yapamam diyor. Peki ya o diyorum. O sensiz yapabilir mi? Belki diyor, emin değil. Peki, bırak kendi haline, belki sensizliktir onu mutlu eden. Hayır diyor. yapamam. O zaman diyorum, bu aşk değil. 

Zaman diyorum, zaman her şeyin ilacı. Bu günlerin hepsi unutulacak, hepimizin unutulacağı gibi. Komşunun kedisi günlerdir kıvrılıp yattığı köşeden fırlayıp geliyor ayaklarımızın dibine. Bugün pek hareketli, tüyleri pırıl pırıl. Çöl çiçeği dayanamayıp alıyor kucağına. Kediye bakıyorum, gözleri ışık saçıyor. Zaman iyi gelmiş ona. Mutlu ediyor bir anlığına bizi.

Çöl Çiçeği suya hasret, suyun haberi yok. Hiç söylememiş ki suya özlemini. Su bilse bunu durur mu yerinde? İşte diyorum, zaman. Çöl Çiçeği bir damla suyun peşinde. Su kendine bir yol bulur ona akarsa ne alâ. Yoksa durum kötü. Kuruyacak. Zaman geçiyor, tik tak, tik tak.

20 yorum:

  1. Çok güzel ama son paragrafta bayıldım👍Kaleminize, yüreğinize sağlık 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paragrafa demek istemiştim🙈

      Sil
    2. Teşekkür ederim:) Yürek bana ait değil, ben sadece elçiyim:))

      Sil
  2. "...Kötülüğün en dibindeyiz diyor, o zaman bitsin bu oyun, insin perdeler."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönül'ü hatırlıyor musun?:)

      Sil
    2. Gönül'ü hatırladım ama Fuat'ın adını çıkaramamıştım. Arayıp buldum :)

      Sil
    3. Anladığını düşünüyorum, Gönül'ün hikayesinden bir kesit bu yazı. Bana öyle geliyor ki, Çöl Çiçeği bana daha çoook öykü yazdıracak:)

      Sil
    4. Annemle babamın hikayesini anımsatıyor bana biraz Gönül ve Fuat. Annem de babamı ilk gördüğünde "Deli mi ne bu adam? Yaşına başına bakmadan bana bakıyor, bir de üniformalı. Hiç şansı yok!" demiş ama babam vazgeçmemiş. Kapısında paspas olmuş annemin, üstüme bas geç demiş. Sonra... Sonrası sev, nefret et, ayrıl, barış... Ayrı da kalama, bir arada da yaşayama... Dilerim başka bir su kaynağı kurtarır Çöl çiçeğini bu faydasız döngüden.

      Sil
    5. Şimdiye kadar hiç karşılaşmadığım bir ilişki bu. Suyuna mı döner Çöl Çiçeği, su mu onu çeker ya da başka bir su kaynağı mı bulur hiçbir tahminde bulunamıyorum. Bildiğim tek şey onun susuz kalamayacağı...

      Sil
    6. Susuz da ayakta kalabilir eminim ama kalabileceğine kendisi inanmaz. Maalesef insan olayların tam ortasındayken her şey çok büyük, çok fazla, hep vazgeçilmez, asla çözülmez gibi görünüyor. Oysa uzaklaşıp üzerinden zamanın akıp gitmesine izin verince o kadar basitleşiyor ki her şey... Ama dedim ya tam ortasındayken göremiyor insan büyük resmi ve doğru çıkışı. Zorla gösterince de aklına yatmıyor. İlla kendisi geçecek o dikenli yollardan, susuz çöllerden, illa kendisi bulacak çıkışı kara ormanlardan :)

      Sil
    7. Bilmiyorum Mrs. Kedi. Çok zeki biri aslında. Bu yazı ve yorumları kendisi de okuyor. İlginç bir şekilde DBE'nin yazılarında kendini buluyor. Ona yardım etmeyi çok istiyorum. Fakat elimden bir şey gelmiyor. Zaman diyorum ben de, elbette bir yolu bulunacak:)

      Sil
  3. Üslubu çok güzel

    YanıtlaSil
  4. Şiir gibi yazı olmuş emeğinize sağlık..😊

    YanıtlaSil
  5. Zaman geçiyor, doğru ama belki de biz zamandan geçiyoruzdur kim bilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru! Bu açıdan hiç bakmamıştım, teşekkürler:)

      Sil
  6. çöl çiçeği ile suyun aşkı pekiii :) ihtiyaçtan aşk yaniiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su kurutacak mı Çöl Çiçeğini yoksa Çöl Çiçeği susuz kalmayı mı öğrenecek göreceğiz:)

      Sil