KATEGORİLER

23 Haziran 2016 Perşembe

SAAT BAŞI ARAMALAR...

22/06/2016 Çarşamba, Tire


Size gün verilmesi o gün işe başlanacağı ya da bitirileceği anlamına gelmiyor burada. İşinizi takip etmez saat başı aramazsanız eğer, "Siz aramayınca biz de başka işe gönderdik adamları..." yanıtını alabiliyorsunuz. "Biz geçen hafta konuşmuştuk." veya "Dün aradığım zaman yarın geleceğinizi söylemiştiniz." şeklindeki haklılığınızı kanıtlama çabaları boşuna. İşini takip edeceksin kardeşim. Bir kere değil defalarca, her gün, her saat arayacaksın...



Hatırlatmak işinizin hallolması anlamına gelmiyor ama yine de şansınızı ciddi biçimde arttırıyor. Bugün yaşadım bunu ben. Sabah kahvaltı etmeden çıktım evden. Yeter ki bir an önce bitsin şu işler. Yaylanın acilen elden geçirilmesi gerekli damlama sulama sistemi için geçen hafta Salih Usta ile sözleşmiştik. İlk olarak onun dükkanına gittim. Bir iki saat kadar acil işinin olduğunu daha sonra benim iş için yukarı çıkacağını söyledi.


Oradan ayrılıp Elektrikçi Ali'nin dükkanına gittim. Dün görüştüğümüzde "Yarın sabah bir adam gönderirim." diyen adam sabah yanına vardığımda bana elemansızlıktan yakınıyordu. Benim işi Kamil yaptığı için onu göndermek istiyormuş. "Kamil hastanede, yeni doğum yapan eşinin yanından ayrılamıyor. İsterseniz bir siz de konuşun" dedi. Zor bir doğum olduğu için bebeği ve annesini iki gündür hastanede alıkoymuşlar.

Kamil'e telefon ediyor, dün gelen bulaşık makinesi yetkili servis elemanının su  basıncını yetersiz bulduğunu, bugün yine adamların İzmir'den geleceğini söylüyorum. Her nasılsa "Geleyim bari" diyor.

Hastaneden alıyorum Kamil'i, dükkana uğrayıp alet edevatını alıp yaylaya çıkıyoruz. Meğer bütün problem makineye temiz su giriş hortumunun ezilmiş olmasıymış! Suyun gelişi, basıncı gayet iyi görünüyor. Kamili hastaneye, takım çantasını dükkana bırakıyorum.

Salih Ustayı arıyorum. Tekrar arıyorum bir saat sonra. "Geliyoruz," diyor sürekli. Öğleden sonra dört kişi gelip alt yaylanın damlama şebekesini elden geçirmeye başlıyorlar. Havuzun dibindeki filtre tıkandığı için su geliri kesilmişti. İlk olarak filtreyi temizliyorlar. Güldür güldür su akmaya başlıyor.

Saat başı aradığım diğer kişi Özdemir Usta. Sabah Çeşme'ye gittikten sonra gelirim demişti son aradığımda. Salih Usta ekibiyle alt yayladan başladığı çalışmasına devam ederken Özdemir Usta arıyor. Çeşme işini iptal ettiğini ve bana gelmek üzere yola çıktığını bildiriyor.

Bir şeyler atıştırmak için geldiğim evde Özdemir Ustanın telefonunu bekliyorum. Evde artık koyacak yer bulamadığımız cam eşyaların bir kısmını arabaya yüklüyorum. Bu sırada telefonum çalıyor. Hastane kavşağında aracının içinde beni bekler buluyorum Özdemir Ustayı. Önüne düşüp çıkıyoruz yukarı. Saatlerce uğraşıyor pompaların montajı için. Deterjan ve parlatıcı getirmesini de istemiştim. Suyun ph'ını ölçüyor. Bir kaç test daha yapıyor deterjan ve parlatıcı oranını ayarlamak için. "Suyun kalitesi çok iyi." diyor.   

Yukarıdayken Penci Mehmet'i arıyorum. "Ben de sizi arayacaktım, aracın üstünde sizin malzemeler." diyor. Dükkanında fazla yer bulunmadığından dolayı malzemeleri yukarı çıkarmak istediğini ama tuvaletlerin asma tavanına ancak Cuma günü başlayabileceğini söylüyor.Bir kaç saat sonra asma tavan malzemeleri tuvaletlerin önüne indiriliyor.

Yakup Usta sabahtan beri yukarı yaylada ot biçiyor. Karısını da almış yanına çay yaptırmak için. Benim yukarı çıkacak zamanım hiç olmadı. Çalışma saati dolup aşağı inince görüşebildik. Otlar büyümüş, fidanlar fena halde suya hasret kalmış. Yarın Salih Ustanın imdada yetişeceğini ve kalabalık bir ekiple su işini halledeceğini ümit ediyorum.

Dün Taş Evi'n bir kaç resmini yayınlamıştım. O resimleri çektiğim zaman kirazlar yeni çiçek açmaya başlamıştı. Bu mevsimde aynı yerden yeni Taş Ev'in resimlerini çekmenin zor olacağını biliyordum. Ağaçlar ne kadar engel olduysa da bir kaç kare resim çektim yine. 

6 yorum:

  1. Muhteşem. Allah emeğinizi boşa çıkarmasın. İnşallah bir gün yolumuz düşer oralara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmeniz mutlu etti beni. Teşekkürler. Sizleri burada görmek ne güzel olur:)

      Sil
  2. Emeklerinize sağlık. Evet, çok güzel olmuş; ama böyle durumlarda bana en güzel gelen yan bir şeyi ele alıp, sabırla, didinerek nereden nereye getirerek ayağa kaldırmak. Hayat vermek.

    Size ve ailenize bu güzel TAŞ EV'de sağlık ve mutluluk içinde günler dilerken o güzellikleri gözlerimizle görmek fırsatını bulmayı da kendimiz için diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim. İnşallah :)

    YanıtlaSil
  4. Harika olmuş, emeginize sağlık ;)

    YanıtlaSil