KATEGORİLER

9 Eylül 2016 Cuma

BİR İLK DAHA...

08/09/2016 Perşembe, Tire
Becerebilecek miyim bilmem ama bugün kısa yazacağım. Çünkü yarın sabah yurt dışından gelecek oğlumu karşılayacağım. Ben bu satırları yazarken o çoktan gökyüzünde süzülüyor.

Sabah kahvaltısında aman geç kaldık endişesinden hayli uzaktık. Kahvaltı sadece hafta sonları verileceğinden öğlene kadar hizmet vermiyoruz. Bu nedenle hafta arası erkenden gidip ekmek almam da gerekmiyor. Aşkın geldikten sonra şehre indim alışveriş için.

Hüseyin gecikince eşimden fırçayı yedi. Bugün yeni bir heyecan. İlk kez ızgara ve içki servisine başlıyoruz. Rakıcılar henüz gelmediği için marketten aldıklarımızla idare edeceğiz. Her yeni şey yeni eksiklikler çıkarıyor. Rakı devreye girince karafa, buz kovası, rakı bardağı gerekti. Hatta acilen bir de buz makinesi almamız lazım. Rakı bardaklarını bayiler eşantiyon olarak verdikleri için fazla almadık.

Reklamcı yeni levhayı hazırlamış. Arabaya güç bela sığıyor. Gelenler Taş Ev'in tanıtımı için daha fazla levha dikmemizi salık veriyor.

Ozan'a uğruyorum. Yarın akşama ses düzeni ve kamera sistemini kuracak.

Satış elemanı soğutucuya biraları yerleştirirlerken yaylaya dönüyorum. Mezeler hazırlanmış. Ben menüyü hazırlamakla meşgulken Haber Tire gazetesi koordinatörü Ergün Bey geliyor ziyaretime. Web site tasarımını abisi yapacak. Bayramdan sonraya kaldı bu iş büyük olasılıkla.

Hava çok güzel bugün yaylada. Misafirler saatlerce oturuyor sıkılmadan.

Akşama doğru bir kez daha iniyorum şehre. Bu sefer Aşkın Ustanın istediklerini alıyorum. Kavun çok güzel gitti. Bir yiyen yenisini istedi. Kızım almıştı geçen hafta. Aynı yerden alıyorum yine. Kavununu öven satıcı karpuz vermiyor. Yarın gelecekmiş iyisi. Keşke bütün esnaf böyle olsa...

Akşam gelenlerle birlikte Taş Ev saat 23.30 a kadar hizmet vermeye devam ediyor. Bonfile, şiş, köftede oldukça başarılı bulunuyor. Eşimin mezelerinin de onlardan kalır yanı yok. Gelenler içki olarak hep rakıyı tercih etti. Tercih edilen bir diğer şey şişe suyu yerine Kaplan Kaynak suyu. Birkaç tane sürahi almamız gerekecek. Ben şarabın tutulmasını daha çok isterdim ama ne olacağı belli değil daha.

Ünal Usta telefon ediyor. Bayram öncesi ödeme yapıp yapamayacağımı sormak için.  Beni haftalarca peşinden koşturttuğu için parasını bayramdan sonra vereceğimi söylüyorum.

Hep düşlediğim, mutlu olduğum bir gün oldu. Bulaşıkçı bulmamız lazım. Eleman sayısını da arttırmamız gerekecek. Umarım eleman eksikliklerini bir an önce tamamlarız. Akşam geç vakit geldi rakıcılar. Taş Ev'e onlar da bayıldı. Yazı yine uzun oldu. 

14 yorum:

  1. Çok güzel birgün olmuş, oğlunuz da gelmiş, gözünüz aydın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.... Oğluma birazdan kavuşacağım. Onu karşılamak üzere havalimanında bekliyorum:)

      Sil
  2. Oğlunuzun gelmesi, annesinin doğum gününe yetişmesi ne güzel haber.

    Taş Ev, sanırım çok geçmeden daha fazla büyüyecek gibi geliyor bana. Ek taraçalar falan olacak gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlum biraz annecidir;) Geliş tarihini ona göre ayarladı.
      Taş Ev büyümesin bence, böyle kalsın. Gerçekten şahsen ben ticarethane gözüyle bakmıyorum.
      Zevkime göre birşeyler yapmaya çalışıyorum. Mesela ezme dedikleri bir meze çok tutarmış buralarda. Aslında kebapçıların ortaya bıraktıkları acılı bir Antep mezesi. Ne gam, ben konsepte uygun bulmadım. Onun yerine eşimin yaptığı bol cevizli ve yöresel salça karışımlarının kullanıldığı Ege Acukası var menüde. Otlar çıkmaya başlayınca bol zeytinyağı ve limonlu salatalar, ot kavurmaları masaları süsleyecek doğal olarak:)
      Ben Giritli eşim Selanikli olunca Akdeniz mutfağı ağırlıklı bir mekan düşünüyorum.

      Sil
  3. Taş ev Ticarethaneden çok yaşam tarzınız , emekliliğinizin durağan geçmeyeceği belli enerji sebebi. Ben alkollü içkilerden en çok şaraba meze yakıştığını bilirim herkes rakıya sansada. onuda babamdan bilirim mezeciydi, birde şarapla yiyecekse o yemeği pişirirken içine çok hafif şarap dökermiş öyle anlatırdı ama miktarı ne hangi mezeye yapılır bilmem :)
    Emekliliğin en güzeli yanı bu olsa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet doğru diyorsunuz :) Bildiğim kadarıyla peynir çeşitleri, meyve ve kuruyemiş şarabın yanında en iyi gidenler. Et ve balık çeşitlerini de buna ilave edebiliriz. Bazı yemeklere şarap güzel bir aroma veriyor. Bir şeyler yapmak güzel :)

      Sil
  4. Kavun karpuz seçmek gerçekten çok zor bende anlamadığım için işi sürekli alışveriş yaptığım satıcıya bırakıyorum.
    Gündüz ayırıyor bende akşam iş çıkışı gidip alıyorum maaşallah öyle güzel çıkıyorki seçtiği ürünler artık başka yerden alışveriş yapmıyorum.

    Kazancınız bol olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir yer bulunduğunda onu bırakmamak lazım. Biz de öyle bir yer bulduk. Adam yazın kavun karpuz, kışın balık satıyor. Kışlık kavunumuzu da hazırlatacağız ona...
      Teşekkür ederim:)

      Sil
  5. Var mı rakı gibisi? Yanında acılı şalgam, serin hava ile kaç kadeh içtiklerini anlamaz misafirler ;)
    Bizim buranın meze çeşidi baya bol. Ama sizin otları merak ettim açıkçası. İnanıyorum birgün biz de Taş Ev e uğrayacağız.
    Oğlunuzla bol hasret gidermeler. Sevgiler iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim ne severse saygımız var:) Rakının güzelliği ayrı şarabınki ayrı. Rakının yanında meze olarak pek çok şey gider. Otları seven bırakamıyor. Hem de çok sağlıklı.
      Çok teşekkür ederim. Oğlumuz geldi artık. Sizlere de iyi bayramlar.

      Sil
  6. Niye bilmiyorum uzundur bakamamışım yazdıklarınıza.. şu bitmeyen taş ev sizin yayladaki eviniz olacak sanıyordum :) böyle bir yer hiç aklıma gelmedi.. kahvaltı, rakı falan kulağa hoş geliyor doğanın içinde :)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaklaşık üç hafta internet erişimim olmadığı için burada her gün yazamadım. Ancak daha sonra eksik günleri de tamamladım. Böyle bir yer başlangıçtan itibaren aklımdaydı. Hem kulağa hoş gelir hem göze hoş görünür. Tadına doyum olmaz buraların. Benden de size sevgiler:)

      Sil
  7. Sizi okudukça çok merak ediyorum orayı :) Umarım bir gün Tire tarafına geliriz de sizin de güzel mezelerinizin tadına varabiliriz.Şöyle güzel bir masada sohbet edebiliriz.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel olur. Çok memnun edersiniz bizi:) Selamlar...

      Sil