KATEGORİLER

25 Eylül 2016 Pazar

GÜN AĞARIRKEN

24/09/2016 Cumartesi, Tire


Bugünü kısaca özetlemem lazım. Erkenden kalkıyorum. Dışarıda hava yeni aydınlanıyor. Günün ilk resmini hava aydınlanırken çektim. Bu saatlerde sessizlik hakim.  Soğuk hava cırcır böceklerinin kökünü kazımış.

Hüseyin günleri şaşırmış, geç geldi bugün. Hani başına güneş geçti falan diyeceğim ama artık güneş adamı ısıtmıyor bile. Sabah o gelene kadar temizlik ve kahvaltı hazırlığı bitmişti zaten. Artık kendine çeki düzen vermesi lazım. Aksi takdirde onun için hayırlı olmayacak.


Kalabalık bir aile geliyor sabahın erken saatlerinde. Hava bu saatlerde oldukça serin. Hele yaz boyunca zevkle oturduğumuz veranda rüzgar tüneli olmuş. Yine en korunmalı yer salonumuz. Israrla dışarıda oturmayı istediler. Masaları havuzun yanına çektim. Sabah güneşi çok cömert değil artık. Krallara layık bir serpme kahvaltı sunuyoruz. Bayılıyorlar. Üçüncü gelişleriymiş zaten.

Oğlum yaptı alışverişi. Kışlık kavunlarımızı yukarı getirdiler. Akşama doğru güzel bir börek hazırlıyor Aşkın Şef.

Açıldığımızdan bu yana ilk kez dışarıda eşimle birlikte olacağız. Yakın bir ahbabımızın kızı evleniyor. Bu sefer oğlum kaldı Taş Ev'de nöbetçi olarak. Her perşembe yukarıda bir numaralı masadayız diyen çift bu hafta gelmeyince merak etmiştim. Biz yokken gelmişler, perşembe günü yerine. Biz yaylaya döndükten az önce çıkmışlar.  

Keyifli bir gündü kısaca...


8 yorum:

  1. Artık kış kendini hafif hafif hissettiriyor, kışın dışarıda pek oturulmaz sanırım. tabii çılgınlar oturur:) Dışarı çıkmışsınız ama eminim ki aklınız hep taş evdeydi?:)

    YanıtlaSil
  2. Evet kış geliyor artık:) Doğru diyorsunuz:)

    YanıtlaSil
  3. Taş Ev'e meğer ne çok ihtiyaç varmış. Girişim olmadıkça anlaşılamıyor ihtiyaçlar.

    Herkes doğaya hasret. Biraz yeşillik diyor çoğu kişi doğaya. Devamlı gelenler artacak eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, böyle yerlere gerçekten ihtiyaç var. Aslına bakılırsa Taş Ev'i bugüne getirmek hiç de kolay olmadı. Ancak esas önemli olan hizmetteki kaliteyi düşürmemek. İşin zor tarafı bu. Çünkü tek başına yapılacak şey değil. Başkalarına da ihtiyacınız oluyor ki karşınıza kimlerin çıkacağı belli değil maalesef.

      Sil
  4. ne keyifli anlatmışsın kii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizden bunu duymak kadar güzel bir şey olamaz:)

      Sil
  5. Bu taş eve bir gün gelmeyi nasip etsin gül böreği çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah. Allah sağlık versin, nasip olur inşallah. Evet şefimiz bir sihirbaz...

      Sil