KATEGORİLER

27 Eylül 2016 Salı

KIRMIZILARIN KRALI

27/09/2016 Salı, Tire

Uzun zamandır bu saatlerde günlüğüme başlamamıştım. Gündüz saatlerinde gelen olmadı bir misafirimizin dışında. O da eşimin en sevdiği arkadaşı bildiğim kadarıyla. Yakını belediyede çalışıyor. Sağ olsun yardımcı oldu ve bir saat içinde kapımızın önüne iki çöp konteynırı geldi temizlik işlerinden. Ruhsat alacağız, araya bayram girdi, başkanla konuşalım derken bir türlü müracaat edememiştim ve bu kadar kolay halledileceğini hiç düşünmemiştim. Böylelikle her akşam köye çöp taşıma külfetinden kurtulduk.

Bugün yine Salı Pazarı. Ne kadar çabuk geçiyor haftalar. Oğlum evde kalmak istedi. Onunla beraber indik çarşıya. Aşkın Şef ile buluşup pazar alışverişini yaptık. Dün planladığımız açılış daveti için bir dostun yanına uğradım. Kaymakam Beyle arası çok iyi. Telefon edip iletti davetimizi. Eğer olağanüstü bir durum olmaz ise önümüzdeki ayın üçünde pazartesi günü eşiyle birlikte teşrif edecekler verdiğimiz açılış davetine.

Listeyi dünden hazırlamıştık zaten. Ufak tefek değişiklikler olabilir yine de. Yerimiz sınırlı olduğundan seçim yapmak zorundayız.

Arada merak edip gelenler oluyor. Gezmeye çıkmışlar, yol onları bize getirmiş. Genelde karınlarını doyurmuş oluyorlar. Taş Ev'i gezip gidiyorlar. Gelen herkes tanıtım yapın diyor. Ben de ısrarla tanıtımımızı gelip memnun ayrılanlar yapsın diyorum.

Kestane hasadı yaklaştı. Öğlen vakti Aşkın Şefin tanıdıkları geldi. Aşağı, orta ve yukarı yaylayı gezdiler. Kestanelerin durumu hiç iyi değil. Bölgede kanser denilen bir illet var. Asırlık kestaneleri perişan ediyor. Üzerindeki tane sayıları azaldı, önemli bir kısmı kuruyor. Gelenlerle yarıcı olarak anlaştık. Bahar geldiğinde budama ve kuru ağaçları kesme işine de gelecekler. İnşallah bundan sonra daha az yorulacağız bu işlerde.

Bugün cevizli krokan günümüz. Cevizler bizim bahçeden. Aşkın Şef'in bir marifeti daha... Ceviz krokanlar için kavanozlara etiket yaparım fırsatım olursa.  

Kaystros Taş Ev Restaurant için facebook sayfasına bir kaç eklenti yaptım.
"KIRMIZILARIN KRALI"
DLC Cabarnet Sauvignon - Merlot
Meyvemsi ve dengeli yapısıyla vanilya, karabiber, ahududu, dağ çileği ve badem aromalarını çağrıştırıyor.
6 ay boyunca Fransız meşe fıçılarda eskitilmiş ızgara kırmızı etlerle müthiş uyum. Özel günlere özel...

Four Square'e 20 dolar para gönderdim, Kaystros Taş Ev Restaurant'ın tescili için. Şimdi sayfanın yöneticisiyim ama sanırım benden başka gören yok. Kaystros Taş Ev Restaurant diye arayınca çıkıyor. Tire'deki yemek yenecek yerler arasında sıralamaya bile sokmadı henüz. Garip oldu ama kendi sayfamı kendim beğendim. Facebook'a link vermek istedim ama sürekli hata veriyor. Bir şeyler eksik olmalı.

Yarın döküm sobamızı almaya gideceğim. Az önce aradılar.   
  

12 yorum:

  1. Cevizli krokanın çok tutulacağına eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ve eşimden kalırsa tutulacağından eminim. Şimdiden yapılanın yarısını götürdük bile:))

      Sil
  2. :) Sşiz bu saatte çok teşekkür ederim bu hafta sabahçıyım çok zor oluyordu merak kötü bir şey:))
    Aşkın Şef'in ellerine sağlık . Yaşasın soba geliyor sobanın üstünde kestaneli resim isterim ona göre mandalina kabukları falan ohh otantikleşeceksiniz iyice:) Hayırlı akşamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek:) Takibiniz benim yazma isteğimi arttırıyor. Yazmazsam eğer kendimi suçlu hissedeceğim sanki:))
      Evet, evet her şey daha güzel olacak sobamız gelince:) iyi akşamlar efendim...

      Sil
  3. içki şişelerini doluyken yok etmek isterim amaaa bu size zarar verir yaaaa vazgeçtiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz gelirseniz Taş Ev'e, tedbir olarak bütün şişeleri göz önünden kaldıracağım. Ne olur ne olmaz:))

      Sil
  4. Açılış gününden video koysanız bloga ne hoş olur, gelmiş kadar oluruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusu hiç düşünmemiştim. Haber Tire gazetesi haber yapacak sanırım. Ergün Beyle konuşur rica ederim kendisinden. Ben de ondan alır bloğumda paylaşırım :) Teşekkürler.

      Sil
  5. Bol bol tanıtımla yükselişe geçiş yapacaktır. Instagrama koyun Bol bol foto ekleyin Türk kahvesini bir balkonun bir yerine koşullandırıp bunlar popiler resimlerdir. Instagram çok işe yarıyor. Facebooktan daha çok takipçi gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Instagram kullanmadım şimdiye kadar. Bugün kardeşim de sizin söylediğinizi söyledi Instagram ile ilgili olarak. E, siz de böyle söyleyince kulak vermek farz oldu:)

      Sil
    2. Evet evet Instagram daha fazla yoğunlaşın arada Üst kısımda Hikaye kısımları mevcut yanı sizin videonuz bir gün kalıyor ama minik minik çekimler yapıp koyabilirsiniz Gurme ve keşif yapanlar oradan daha fazla tanıtım yapıyorlar İlerde yükseldikçe dergilerede reklam amaçlı verirsiniz ama sadece mutfak ve gastoroloji kısmı :)

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim. Dikkate alacağım:)

      Sil