KATEGORİLER

26 Eylül 2016 Pazartesi

YOĞUN BİR GÜN

25/09/2016 Pazar, Tire

Kara iklimine döndük sanki. Geceleri ve sabaha karşı iyice soğuk oluyor, öğlene doğru hava yavaş yavaş ısınmaya başlıyor. Bugün de erken kalkıyorum. Oğlumun tostunu hazırladıktan sonra Zeytin'e yiyecek bir şeyler götürmeye gidiyorum. Tam o esnada Hüseyin sesleniyor kapıdan. Gidip açıyorum kapının kilidini. Neşesi yerinde görünüyor. Ama benimle çok samimi olmasını istemiyorum. Çünkü birden kendini kaybedip asker arkadaşımmış havasına giriyor.

Bugün bereketli bir gün.. Her gelen bir arkadaşına ya da bir yakınına tavsiye ediyor. Bir kısmı da sadece gezmek amacıyla merak edip geliyor. .Yine de gelenlere Taş Ev'i gezdirip çay ikram ediyoruz.

Hüseyin'i kenara çekip ikaz ediyor, bundan sonra mesai saatlerinde alkol almamasını söylüyorum. Sadece bu kadar mı? Değil tabi... Hata üzerine hata yaptı bu çocuk bugün...

Kahvaltı ile başladık gelen misafirleri ağırlamaya. Birkaç masa olunca sapıtıyor Hüseyin. Dış dünyaya kapanıyor. Açmış çay ocağının musluğunu, gitmiş gelen misafirlerle sohbet etmeye. Demlik dolunca başlıyor taşmaya. Tezgahın üstü göl oluyor birden. Allahtan eşim görmüş de kapatmış musluğu. Gidip haber veriyorum. Kızıyorum hiç utanma alameti yok adamda.

Veranda yerini avluya bıraktı artık. Ya da yukarı salona çıkıyoruz.

Güneşin nazlanarak yüzünü gösterdiği, gelen, giden, çoluk çocuk herkesin mutlu olduğu bir tatil günüydü bugün. Kapının önünde bir hareket oluyor bir an. Başkan geldi diyorlar. Evet Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek eşiyle birlikte bir sürpriz yapmış, Belediye Genel Koordinatörü Orhan Bey ve eşini de yanına alarak Taş Ev'e gelmişler. Oysa önümüzdeki günlerde biz ağırlayacaktık onu ve şehrin ileri gelenlerini. Başkan ilgiyle geziyor Ev'imizi. Salonda ağırlıyoruz kendilerini. O kadar ısrarımıza rağmen hesabı ödüyorlar. 

Akşama doğru Hüseyin "Benim hesabımı çıkarın, ben artık çalışamayacağım." dedi. "Ben de anlamıştım senin çalışamayacağını zaten." dedim. Akşamın erken saatlerinde eşimden izin alıp çıktı gitti. Sonradan çok pişman olacak ama bu kendi sorunu. Ben bu işte yola çıkarken her şeye hazırlıklı olduğum için normal geliyor bana. Taş Ev sadece Hüseyin'in keyfine kalmadığını bilmiyor. Sanıyor ki "Aman kal." diyeceğim. Kalifiye olmayan sıradan biri, o kadar. Muhtemelen gelir yarın süngüsü düşmüş olarak, belki de dersini almış olarak.  

10 yorum:

  1. Ben sizin servis elemanındaki kalite ısrarınızı çok iyi anlıyorum. Sonuçta Taş Ev'i temsil eden düzgün biri olun istiyorsunuz, çok da haklısınız. Çünkü Taş Ev, manzarasıyla, menüsüyle, müziğiyle, ambiyansıyla ve servisiyle bir bütün; dolayısıyla Hüseyin'in gitmesi isabet olmuş. Umarım turizm meslek lisesi mezunu, pırıl pırıl bir eleman denk gelir O'nun yerine.

    YanıtlaSil
  2. Evet, tam da düşündüğünüz gibi. Lakin memlekette kalifiye insan sıkıntısı var. Birazcık bir şeyler öğrenen kendini şef, müdür ilan edip kenara çekiliyor. Zaman her şeyi çözecektir sanırım:)

    YanıtlaSil
  3. Her yer soğudu demek ki.

    Hüseyin ile ilgili gelişme, beklenen bir şeydi buradan okurken bile...

    YanıtlaSil
  4. Evet, kış geldi:) Çarşamba gününe sobamızı dört gözle bekliyoruz. Hüseyin konusu askıda. Bakalım ne olacak?

    YanıtlaSil
  5. Aşkın usta gibi birde garsonunuz olur inşallah . Garson,bulaşıkçı,çöpçü ,komi her ne iş varsa işe başvuracaktım da çok uzak 😊 Bence Hüseyin bir kaç gün bekleyecek zorda kalmanızı umud edecek . Baktı olmadı geri gelecek. Belediye başkanı'na saygılar ne güzel bir sürpriz yapmış. Bizde ilk açılış günü para alınmaz kimseden herkes gönlünden ne koparsa verir en yüksek hasılat o gün olur tabii beleş yiyip kaçanlarda çok olur 😊 umarım istediğiniz gibi kaliteli elemanları bulursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah temennileriniz gerçek olur:) Çok iyisiniz :)) Hüseyin gitmedi. Aşkın Şef ona öğüt vermiş. "Buradan daha iyi yer mi bulursun çalışacak. Adamlar bu kadar parayı seni beni düşünerek harcamadılar buraya, biz gidersek başkalarını bulurlar." demiş. Bugün süt dökmüş kedi gibi. Öyle mi adet bilmiyorum. Ben kesinlikle para almam diye düşünüyorum. Çünkü davet eden benim. Menüyü de ben hazırlayacağım. Bir daha geldiklerinde alırım artık :)

      Sil
    2. Hüseyin akıllanır inşallah artık Aşkın şefi bir kere daha takdir ettim orası bir gerçek . her şey gönlünüzce olsunnn.

      Sil
    3. Akıllanır umarım:) Aşkın Şef, Allah nazarsan saklasın. Çok teşekkürler. Size ben de en iyi Dilek'lerimi sunuyorum.

      Sil
  6. Hüseyin bence olmasın bu git geller bir süre sonunda ben gider yine gelirim yine beni alırlar nasılsa kalifiye eleman yok diye diye biraz durum laçkalaşıyor ondan sebep Ben umarım ki iyi bir şef gelsin çünkü bulmak gerçekten zor haklısınız Olanlarda maalesef yerinden kıpırdamak istemiyor iyi düşünelim iyi olsun :) Biz yinede Kalifiye eleman en iyisi gelsin size taş eve :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben oldukça rijit davranıyorum zaten. Aşkın Şef ve eşim biraz daha alttan alıyorlar. Kalifiye eleman zor ama o da olacak inşallah. Şimdilik biraz ben de takviye ediyorum. Gelenler arasından memnun ayrılmayan yok şimdilik :) İnşallah iyi birilerini buluruz.

      Sil