KATEGORİLER

1 Temmuz 2016 Cuma

EVLİLİK YILDÖNÜMÜ

30/06/2016 Perşembe, Tire

Bugün çok özel bir gün benim için. Yıllar önce yine bir 30 Haziran günü evlenmiştik eşimle. O günden bu yana sevinçlerimizde ve üzüntülerimizde ortak olduk. Yurt içinde, yurt dışında hep birlikteydik. Hiç ayrılmadık. O kadar farklı olsa da beğenilerimiz, "zıt kutuplar birbirini çeker" prensibini kanıtlarcasına her geçen gün daha çok bağlandık birbirimize. Zıt özelliklerimiz sayesinde tamamlandık, bir bütün olduk. 

Ben soğuğu severim mesela, üşüyorum diyebilmem için bayağı bir soğuk olmalı. Eşim soğuğu sevmediği gibi sıcağı da sevmez. Meyvenin sert olanı makbuldür benim için. Eşim için yenecek meyve olgun olmalı. Ben geceleri sever, geç yatarım. Eşim sabahları sever, erken yatar. Ben sakin bir tabiata sahibim, kolay kolay panik yapmam. Eşim hareketli, her zaman panik halindedir. Ben makarnanın dirisini, pilavın ermişini severim. Eşim makarnanın baygınını, pilavın tane tane olanını sever. Ben midye, kokoreç ve turşu hastasıyım. Eşim ağzına midye ve kokoreç koymaz, turşudan hiç hoşlanmaz. Benim evlenene kadar tatlıyla aram yoktu. Eşimin tatlıya düşkünlüğü aile boyu. O çay sever. Ben çaydan nefret ederim. Bu liste uzar gider... Evlendikten sonra nelerin değiştiğini sorarsanız: Benim tatlı sevenler kervanına katılmam dışında hiçbir şey. Bir de çay demlemeyi öğrendim emekli olduktan sonra. Kendim için değil, eşim için...

Eşimle dünya görüşümüz örtüşür. Beğenilerimiz ve yapısal özelliklerimiz ne kadar farklıysa Atatürkçü ve demokrat duruşumuz o kadar aynıdır. Bizi uzun yıllar bir arada tutan bu duruşumuz olmalı.

Önce oğlumuz, onun arkasından da kızımız oldu. Mutluluğumuz katlandı.

Aslında bugün işlerin bitmesi gerekirdi. Ancak verilen sözler tutulmayınca evdeki hesap çarşıya uymadı. Yarım saatte bir Ünal Usta'yı  aradım. Ekip Bodrum'daki işlerini yeni bitirmiş çok yorulmuşlar. Selim Usta'ya bir türlü ulaşılamıyormuş. Sürekli bahane yaratmakta zorlanmış olsa gerek, telefonlarıma cevap vermemeye başladı. En sonunda muhasebecilerine arattı. Bayramdan önce işlerimin tamamlanacağına dair söz verdi muhasebecileri. Burada verilen sözün bir anlamı varmış gibi...

Bahçeye girdiğimde taşan havuz sularının yola aktığının gördüm. Hemen tahliye vanasını açık konumuna getirdim. Elektrikçi Ali'yi iki kez aradım. Dün akşamdan kalan işleri bitirir bitirmez eleman göndereceğini söyledi. Taş Ev'in mutfağında eşimin gözünde büyüyen davlumbazları onun gözüne girmek için silip temizledim. İşim biter bitmez Elektrikçi Ali'nin adamları geldi. Ekip tuvalet aydınlatmaları, sıvı sabunluklar ve tuvalet kağıtlıklarının montajı, derzlere macun çekme işleri, fırının su bağlantısı gibi bir sürü işle akşama kadar uğraştı. Avlu kestane çiçekleri ile dolmuştu. Onlar çalışmaya devam ederken avluyu süpürüp yıkadım. Bir ara malzeme almak için şehre gidip geri geldiler.

Elektrik ve sıhhi tesisat işleri umduğumdan daha uzun sürmüştü. Yakup Usta'nın benzini bitmiş. Şehre inip bidonu dolduracak, oradan eşimi alıp yaylaya gelecektim. Akşam saatlerine kadar elektrikçilerin başından ayrılamadığım için benzin alamadım. Eve geldiğimde balkonda beni bekler buldum eşimi. Diyette olduğu için pasta dahi alamamıştım. Sabah yaylaya birlikte çıkmaya karar verdik. Evlilik yıldönümümüzü kutlamayı ise mecburen bir başka güne erteledik.

16 yorum:

  1. Nice mutlu yıllara Osman Bey. Güzel eşinize sevgi ve selamlar. ..

    YanıtlaSil
  2. Nice mutlu yıllar diliyorum

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel anlatmışsınız bayıldım. Farklılıklar ve aynı duygular. Mutluluğunuz daim olsun. Dahada katlanarak büyüsün :) Atatürkçü ve demokrat duruşunuzdan dolayı da ayrıca kutlamak istiyorum sizi. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Güzel sözleriniz ve güzel dilekleriniz için.

      Sil
  4. Kutluyorum ben de. Nice sağlıklı, sevinç dolu senelere.

    YanıtlaSil
  5. Birlikte nice güzel yıllara :)

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir yazıya denk gelmişim. Kutlarım. Seçtiğiniz ifadeyi çok beğendim. Kısacık; ama çok anlamlı;

    A: Birllikte?
    B: Daima.

    O halde siz ve eşinize birlikte ve daima mutlu, sağlıklı nice nice yıl dönümleri dilerim.

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim. Eşim de size selamlarını iletmemi istedi:)

    YanıtlaSil
  8. Birlikte nice mutlu yıllar geçirmenizi dilerim. Eşinize de sevgi,saygı ve selamlarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz. Eşimle birlikte biz de size sevgi ve selamlarımızı gönderiyoruz.

      Sil
  9. Bizim de eşimle zıtlaştığımız konular oluyor. Ama ben sevmiyorum bu zıtlıkları. Sanki her şey, tüm zevklerimiz ortak olmalıymış, ilişki asıl o zaman tamam olurmuş gibi geliyor. Doğru olmasa gerek...
    Bu arada yıl dönümünüz kutlu, mutlu olsun. Eşinize selamlar, sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  10. Elbette ortak zevkler olsa daha güzel. Ancak zevklerdeki farklılık bizim kontrolümüz dışındaki bir konu. Önemli olan bu farklılıklara rağmen ilişkiyi yürütebilmek. Teşekkürler Eşimin de size selamı var.:)

    YanıtlaSil