KATEGORİLER

17 Eylül 2016 Cumartesi

İŞ BAŞINDA

16/09/2016 Cuma, Tire


Kendime sordum bugün. Bayramın en çok nesini seversin? diye. Cevabım beklemeden geldi hemen. Çocuklarımla birlikte olmasını... Bayramın bitmesine üzüldüm bu yüzden. Önce kızım döndü İzmir'e. "Yarın sabah çıkarsın hava aydınlığında" uyarılarımızı hiçe sayarak. Birkaç gün sonra oğlumuzu da Ankara'ya yolcu edeceğiz gibi görünüyor. Böylelikle yine Edi ile Büdü kalacağız yaylada.

Mutfağa bulaşıkçı bulamadık hala. Eşim çok yoruluyor. Ama aramızda kalsın laf dinlemiyor. Tek noktada uzun süre ayakta kaldığı zaman ağrıları başlıyor. "Yorma kendini, ben yaparım" dediğimi duymuyor bile. Cevabı hazır: "Kim yapacak, komşular mı?"

Güzel bir haber daha. Aşkın Usta'nın eşi gelmek istiyormuş Taş Ev'de çalışmaya.

Kızım her türlü maskaralığı denedi üzerimde. Israr edip eşimi dışarı çıkarınca mutfaktan gelip önlüğü geçiriverdi boynuma. Hemen çekti fotoğrafımı, "Hadi bakalım bugünkü kapak fotoğrafın benden." derken...

Bir ara tavla oynadık. Yine yendi beni, tavlayı sıkıştırdı kolumun altına. Hamak keyfi yaparken aldı bir poz daha. Fazla sürmedi bu keyfim. Olgun Usta geldi, arabayı götürmek için. Taş Evi gezdirdim. Cumartesi günü akşamına şimdiden eşiyle 1 numaralı masaya rezervasyon yaptırdı. Her perşembe günü aynı 1 numaralı masa Ödemiş'ten gelen misafirlerimiz için ayrılmış durumda. Herkesin gözü köşedeki bu masada....





Akşam yemeği için yassı spagettiden mantarlı, kremalı bir makarna hazırlamasını rica ettim. Tam onu hazırlamaya başlamıştı ki, iki aile misafir geldi. Yattı bizim spagetti derken, borcam tepsiyi uzattı. Gerçekten sihirbaz bu adam...

Geç vakit kızımı uğurladık.

Akşama doğru Onur Usta aramıştı.. Radyatörde delik falan yokmuş. Bilmem nerenin borusu patlamış. Yarın saat on bir gibi arabamı teslim edebileceğini söyledi. Güzel bir haber bu.       

10 yorum:

  1. Ben kızınızı çok sevdim. Çok güzel vakit geçer o güzel doktor hanımla. Tavla bilen tavla da oynar ve yenilir kesin.
    Aşkın Usta gerçek bir antibiyotik. Çare.

    Önlük filan olacak galiba öyle bir yeri işletirken.Eşinize ve size çok selamlar. Oğlunuza iyi yolculuklar.

    YanıtlaSil
  2. Eğlencelidir kızım:) İçindeki çocukluk hiç bitmesin dileğim:) Çocuklara tavlada sürekli yenilmenin bir izahı olmalı şans dışında:)
    Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Her gününüc böyle dolu geçsin. Ne güzel kızınıza hayırlı yolculuk. Aşkın ustanın hanımı gelirse işleriniz hafiler inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İnşallah. Her geçen gün daha iyi olacak.

      Sil
  4. çok tatlı bir ailesiniz siz, bayılıyorum ;)
    Bir de kimse çalışmak istemiyor sanırım artık, herkes bu tarz işlerde çalışan birilerini bulamamaktan şikayetçi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinizden geldiğince ifade ettiğiniz duygular bizi ne kadar Mutlu etti anlatamam. Teşekkürler.Özellikle kalifiye eleman sıkıntısı büyük, haklısınız.

      Sil
  5. En yakın zamanda yine çocuklarınıza kavuşursunuz inşallah....

    YanıtlaSil
  6. Babam zaman zaman üzülür: "Çocuklarımı bir arada tutamadım." diye. Çalıştığımız işlerden dolayı farklı illerdeyiz ancak bunu kabullenemiyor bu konuda çok hassas. Beraber olunca, tıpkı sizin gibi bütün tamamlanıyor, sonrası hep eksik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef durum ortada. Hayatın gerçekleri... Anneler, babalar hep çocuklarını düşünür. Onların en huzurlu zamanları çocukları yanlarında geçen zamanlardır.

      Sil