KATEGORİLER

10 Eylül 2016 Cumartesi

KAYSTROS IZGARA KAŞARLI KÖFTE

09/09/2016 Cuma, Tire

Ne olur ne olmaz diye saatimin alarmını kurmuştum. Hemen hazırlanıp kahvaltı etmeden çıktım yola. Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali girişinde oğlumun telefonunu beklemeye koyuldum.  İstanbul aktarmasında yeterli zaman olmadığı için bir sonraki uçakla gelebilirim demişti. Beklediğim saati geçince uçağa yetişemediğini anladım. Bir saat sonra beklediğim telefon geldi. Birlikte yaylaya geldik.

Cevizlerin yeşil kabuklarından ayrılması işlemi devam ediyordu. Ali, hastanedeki randevusu nedeniyle oğlu Emirhan'a devretmiş işi. Annesi ve küçük kardeşi Dilara ile birlikte gelmişler. Cevizler güneşte kuruması için terasa serilince rekolte daha anlaşılır hale geldi. Geçen sene çıkan ürün bu sene toplananın iki katı kadar.

Diğer taraftan Ozan'ın ekibi ses düzeni ve kamera sistemi montajına başlamışlar. Kameraları veranda, ön cephe, giriş ve üst katı görecek şekilde yerleştirdik. Ses düzeni için girişe ve üst salona hoparlörler konuldu.

Aşkınla birlikte Cuma Pazarından bayram alışverişi yaptık. Oğlum banka işlerini hallettikten sonra yorgun olduğu için evde biraz dinlenmek istedi. Yaylaya dönüşte Hüseyin'i alıp köye indim. Köy meydanındaki kahvenin önüne üçüncü levhamızı diktik. Akşam saatlerinde hareketleniyor Taş Ev. Aşkın özene bezene hazırladığı "Kaystros Kaşarlı Köfte" yi uzatıyor. Hemen fotoğrafını çekiyorum. 

Hoparlörlerden biri verandaya ses veriyor. Frank Sinatra'nın parçalarını çalıyorum. Misafir hanımlardan biri Türkçe müzik çalmamızı istiyor. Beklemediğim bir durum. Türkçe müziğe dönüyor, Tarkan'la başlıyoruz, Sertab'la devam ediyoruz. Aslında Taş Ev'in kendine has bir fon müziği olmalı. Diğer taraftan misafirlerimiz devamlı, kırmak istemiyoruz. Üst salona almak istedik önce, kamera ve ses düzeni montajı yapılırken rahatsız olmasınlar diye. "Yukarıda sigara içebilir miyiz?" diye sordular. "Maalesef yukarıda sigara içilmiyor." dedik verandaya buyur ettik. Verandada oturup sigaralarını içtiler. Müzik konusunda "Yok arkadaş burada sadece klasik müzik çalınır mı demeli?" Sanırım bu daha zor olacak...

Akşama oğlum geldi yaylaya. Avluda havuzun yanındaki masaya oturduk. Aşkın ona güzel bir menü hazırladı. Yanında da bir Tuborg Amber açtı. Annesi de geldi yanımıza. Hasret giderdik.

Yarın Cumartesi. Kahvaltı vereceğiz saat ikiye kadar. Kalabalık olmasını bekliyoruz. Hüseyin'i erken gelmesi için uyardık.

12 yorum:

  1. Gözünüz aydın. Oğlunuz hüş gelmiş.


    Konuklar.... Umdukları ve buldukları bağlamında atasözündeki gibi kalamıyorlar atasözü dışına çıkınca :)))

    Müzikler güzelmiş aslında. Piyano filan sevmezler mi Richard Clayderman filan gibi? Gerçi Türkçe olarak da dinlenebilecek en baştakileri dinletmişiniz... Zor konu insan ...
    Aşkın, yetenekli. Köfte yapmakta mahir belli; ama tabak süslemede de yeteneği ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Müzik konusunda ısrarcı olacağımı düşünüyorum aslında. İşin doğrusu ne diyeceğimi bilemedim. Richard Clayderman çok güzel bir seçim. Şu an Ballade pour Adeline dinliyorum. Taş Ev'in havası değişti birden:) Aşkın konusunda vurun tahtaya diyesim var:))

      Sil
  2. Bence müzik isteklerine yanıt vermeye kalkarsanız, o iş uzar gider, insanları memnun etmek zor. Dediğiniz gibi kendi seçeceğiniz fon müzikleri daha hoş olur, elbette siz bilirsiniz ama açıkçası ben o ambiyansa Tarkan'ı pek yakıştıramadım :) Piyano ve keman sesiyle ve Ege tınılarıyla hayal ediyorum Taş Ev'i... Hatta rembetikolarla, ve taş plaklarla da çok güzel olur gibime geliyor. O kadar benimsedim ki Taş Ev'i, nasıl da fikir yürütüyorum baksanıza:)
    Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim kesinlikle. Rembetiko derseniz Ayhan Sicimoğlu ağzıyla hastasıyım:) Sizin Fikirleriniz benim için çok değerli. Sağ olun. İyi bayramlar:)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim, size ve ailenize de mutlu bayramlar :)

      Sil
  3. Gözünüz aydın
    ben şu Hüseyin kim onu çıkaramadım:) eski sayfalara dönemedim bir türlü fırsat bulupta. özür dilerim.
    Bence her şey oturacak ve Aşkın eğerki sürpriz yapıp anormal bir hareket yapmazsa burada uzun yıllar ekmek yiyecek ve buranın mutfağına fark katacak. güzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hüseyin Taş Ev'in ilk elemanı. Kaplan Köyündendir kendisi:) Yaklaşık bir aydır bizde servis elemanı olarak çalışıyor. Rica ederim, özür dileyecek bir şey yok. Eğer kafası çalışıyorsa sebat eder. Bu onun da bizim için de en iyisi. Gerçekten lezzet, servise hazırlama konularında çok iyi. Sizin de her şey gönlünüzce olsun.

      Sil
    2. Gece yarısı Hüseyin aklıma geldi:) bakmaya geldim:)

      Sil
    3. Hüseyin artık ailemizden biri oldu inşallah. Ancak biraz eğitilmeye ihtiyacı olacak:)

      Sil
  4. Gözünüz aydın, oğlunuz gelmiş.
    Hayal ettiğim kadarıyla Türkçe popüler müzik Taş Ev'e yakışmaz. Klasiğin yanında, soft rock da deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Evet yakışmaz bence de... Bugün sizlerden güzel öneriler aldım. Çok iyisiniz. Sanat müziğine o kadar düşkünlüğüm olmamakla beraber Müzeyyen Senar da yakıştı ortama...

      Sil