KATEGORİLER

15 Eylül 2016 Perşembe

MUTFAĞIN SİHİRBAZI

14/09/2016 Çarşamba, Tire


Dünkü duruma kanıp rahat bir kahvaltı yaparız derken evdeki hesap çarşıya uymadı. Bu sabah hareket oldukça erken başladı. Rezervasyonlar bir biri ardına gelince Hüseyin'i aradım. Dün gece geç vakte kadar kalmıştı. Üç dört kez çaldıktan sonra açabildi telefonu. Hemen gelmesini istedim. Cevap vermedi. Kahvaltıyı falan boş verip  misafirlere mahcup olmamak için ailecek başladık hazırlığa.

Hüseyin geldiğinde o da tuttu bir ucundan ama gelgelelim yüzünden düşen bin parça. "Ben yoruluyorum, bu kadar uzun çalışamam, parayla alakası yok bunun." diye söylenmeye başladı. Sakinleşmesi için zaman verdim. "Sonra konuşuruz." 

Eğer tahminim doğruysa akşam bizden çıktıktan sonra kendini dağıtacak kadar içmiş, sonra da sabah ayılamamıştırhazırlığa . Çünkü onu aradığımda sabah saat onu geçiyordu. Gün içinde havaya girdi, neşesi geri geldi yine.  

Gelen misafirler övgü dolu sözler sarf ediyorlar. Eleştirdikleri tek konu park sahasının yetersiz olması... Bir anda beş altı araba gelince dar alanda manevra güçleşiyor. Bazen ağaçların arasına düzenli park ediyorlar arabalarını ama bazen de diğer araçların önünü kapatıyorlar. Seneye bir de vale hizmeti mi versek acaba?

Öğlene doğru Aşkın Usta geldi. O gelince hepimiz rahat bir nefes alıyoruz. Yeni tatlar sunuyor birbiri ardına. Hiçbir panik havası yok. Aynı anda elli kişi gelse sakin sakin hallediyor işini. Bugün de yaptığı bir şovdu bizim için. Akşama doğru oğlumla alışverişe çıktık. Tire'nin en eski dondurmacısından sakızlı dondurma aldık. Dönüşte mantarlı kremalı tagliatelle, üzerine  nefis bir dondurmalı irmik konuldu önümüze. Basit bir patates kızartması ya da bir meyve tabağı elinde bir sanata dönüşüyor. Aşkın Ustayı bir kez daha takdir ediyoruz.  

O kadar özlemişim ki, hemen çatalımı daldırıyorum tagliatelleye. Ne onun ne de dondurmalı irmiğin fotoğrafını çekmek gelmiyor aklıma. Aşkın Usta her zamanki sakinliği içinde gülümseyerek "Bir daha ki sefere çekersiniz, sıkmayın canınızı."

4 yorum:

  1. Taş Ev yolunda emim emin ilerliyor. Aşkın Usta , büyük aşçı...

    YanıtlaSil
  2. Aşkın ustadan çok ümitliyim, umarım hep böyle gider... bu gün gününüz çok güzel geçmiş maşallah. Şunu merak ediyorum bu günlükleri başka bir yerede kaydediyormusunuz?ileride torunlarınıza çok güzel bir anı olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkın Usta'dan biz de çok ümitliyiz. Bu kadarını beklemiyorduk gerçekten. Allah'ın bir lütfu olsa gerek.
      Günlükleri başka yerde kaydetmiyorum. Tek kaydettiğim yer bu blog sayfası. Geçmiş tarihli olanları okuyunca benim bile hoşuma gidiyor. Bu 263'üncü günlük. Onları teker teker world e kaydetmek için zaman yaratmam oldukça zor görünüyor. Ancak kaydetmem gerektiğini biliyorum en azından :))

      Sil