KATEGORİLER

3 Ocak 2016 Pazar

03/01/2016 Pazar, Tire

Kızım bugün evine gideceği için birlikte olacağımız son günde çalışma olmaz dedim pazar günü bahanesine sığınmadan. Zira pazardan ziyade bizim için de salı günleri tatil günü artık.




Kadir telefon etti öğle üzeri. Çukurköy'den bir traktör taş getirmişler. Benim istediğim duvar taşı değil, kayrak taşıydı ama artık geri göndermeyim dedim. Taşı evin önünde genişlettiğim alana boşaltmalarını istedim.


PRAG
Nisan ve Mayıs ayları için yurt dışı gezisi ayarladık. Önce Prag, bir sonraki ay ise Viyana ve Salzburg. Bu yerlerden  sadece Salzburg'u daha önce gördüm ama programımız gereği Viyana'ya geçmek nasip olmamıştı. İki şehir arası yaklaşık 300 km olduğu için bu kez bir günümüzü Salzburg'da geçirmeyi düşünüyoruz. Önceki ziyaretim bir iş seyahati olduğundan Salzburg'u da gezmeye tam anlamıyla vakit ayıramamıştık. Ancak hem tarihi özellikleri hem de doğal güzellikleri ile yaşanacak bir şehir. Misafir olduğumuz şirketteki arkadaşlar bizleri Almanya sınırına yakın güzel bir dağ lokantasına götürmüşler, yöresel köylü kıyafetleri ile garson kızların servis yaptığı tarihi bir yapıda ilk kez geyik eti yemiştim.

Mozart'ın Evi SALZBURG


Mozart'ın evinin önünden geçip müze haline getirilen bu mekanı gezmeden dönmek içime oturmuştu. İnşallah bu kez bir mani çıkmaz.  Yine turla değil Moskova gezimizde olduğu gibi kendi programımızı yapacağız. Maalesef kızım olmayacak bu gezilerde.





Allah kimseye kötü kiracı vermesin. İzmir'deki evimizin illet kiracısına tahliye davası açacağız. Kızımız niye kirada otursun? Şu terbiyesiz kadından bir an önce kurtulmak lazım. Yalancılık dolandırıcılık hepsi onda. Yarın İzmir'de  bu durumu avukatımızla görüşeceğiz.

Akşam yemeği için kendime deniz ürünlerinden güzel bir tabak hazırladım. Yılbaşı nedeniyle abur cubur ne varsa yedik, şarap içtik. Bu da hemen kiloya döndü tabi. Evde güzel yemekler var ama karbonhidrattan uzak durmam lazım. Akşamları ya et ya balık. Balık uzun iş dedim derin dondurucudan kalamar ve karides çıkardım. Eşim karidesi sadece üzeri kaşar peynirli fırın güveç olarak hazırlanırsa seviyor. Karidesin kokusu rahatsız ediyor onu. Bu durumda yemeklerimiz ayrıldı. Karidesi sote kalamarı tavada kızarttım. Pek de güzel oldu. Yanına bira da iyi giderdi ama biraz kilo vermeliyim. Dolayısıyla tuttum kendimi. Hani bayanlar bikini giyip fazlalıkları görünecek endişesiyle yaza girerken sıkı diyete girerler, ben de benzerini yapmalıydım. Yılbaşından bir hafta önce birkaç kilo verip kendimi hazırlasaymışım iyi olurmuş. Buna benzer bir durumu da Irak'ta görmüştüm. Saddam Hüseyin'in benim de sevdiğim güzel bir uygulaması vardı: Devlet memurlarında boy ve kilo orantılı olmalıydı. Eğer bu oran tutturulamazsa önce bir ihtar çekilir, bir sonraki kontrolde durum düzelmez ise o kişinin memurluk hayatı sona erdirilirdi. Senenin belli ayında yapılan bu kontrollerden önce bütün devlet memurları neredeyse aç dolaşır fazla kilolarından kurtulmaya çalışırlardı. Kontrol sonunda boylarına göre ağırlıkları kabul edilir sınırlar içinde kaldıysa akşama güzel bir ziyafet çekerlerdi. Nasıl sevinmesinler ki,  bir yıl daha gönüllerince yiyip içecekler. Aksi takdirde üç ay sonra ikinci bir kontrole kadar aç kalmaya devam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder