KATEGORİLER

14 Temmuz 2020 Salı

AĞAÇ EV SOHBETLERİ # 47

Kedi Mırıltısı tatile çıktığı için nöbetçi Ağaç Ev Sohbetlerinin moderatörlüğü Deeptone ve İrem Can yürütüyor. 47. Haftanın konusu yine İrem Can tarafından belirlenmiş. Bu hafta güncel bir konuyla ilgili sorulan sorular şöyle;

Yaz ayların nasıl geçiyor? Sıkıcı mı? Corona ile tatil nasıl?

İyi geçmiyor elbette. Koronavirüsle yatıyoruz, Koronavirüsle kalkıyoruz. Vakalar, can kayıpları, taşkınlar, orman yangınları, depremler, patlamalar, şehit cenazeleri... Her yaz Ağustos ayı bir planımız olurdu, bu sene ne yapacağız daha belli değil. 2020 yılını gözden çıkardık zaten. İki buçuk ay ev hapsinden sonra değişen bir şey yok.

Sıkıcı mı? Hayır değil. Yapacak bir şeyler her zaman bulurum ben. Yazarım, okurum. Plaja gidip güneşin altında serilmek tarzım değil. Ancak memleketin durumu canımı sıkıyor. Bir sürü çelişkili açıklamalar, yeni normaller, eski normaller kafaları karıştırıyor. Maske takmak zorunlu diyorlar. Pazarlarda, AVM'lerde, plajlarda, restoranlarda, toplu taşım araçlarında insanlar iç içe. Maskeler, gıdılarda, kollarda, ellerde, ceplerde, başların üzerinde, araçların dikiz aynalarında, nadiren olması gereken yerde. Normalleştikçe normalleşiyoruz ama vaka ve can kaybı stabil! 

Sanırım Koronavirüsten en büyük darbeyi yiyecek sektörlerden birisi de turizm. İnsanlar, yine ikiye bölünmüş durumda. Korona'dan Korkanlar (KK), Korona Benden Korksun (KBK) diyenler.  KK, aşırı derecede korunma tedbirleri alarak kendilerini soyutlamış, maskesiz dışarı çıkmayan, kalabalık yerlere girmeyen, toplu taşıma araçlarına binmeyen ve tatil düşünmeyenler grubu. KBK ise tam aksine en ufak tedbir almaya lüzum hissetmeyen, AVM, Restoran, pazarları dolduran, toplu taşım araçlarını tereddütsüz kullanan, maskeyi mecburen yanında bulunduran ama genellikle doğru şekilde kullanmayanlar grubu. Elbette her grubun kendine göre haklı nedenleri var. Benim gördüğüm, ülkede bir sayım yapılsa, iki grubun da birbirine bariz bir üstünlük sağlayamayacağı.  

16 yorum:

  1. 'allah yazdıysa olurum' vs 'virüs yok bunlar amerikanın oyu' ölümüne kapışır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah yazdıysa olurum aşırı kaderci bir yaklaşım olur ama Amerika'nin oyunu olup olmadığı konusunda pek net değilim:)

      Sil
  2. Ağustos'ta planınız olmazsa günübirlik Karaburun yapın, bir çayımızı için (mesafeli ve açık havada elbette).. Şimdi bu beni hangi gruba soktu bilemedim :))) Ülke zaten her konuda iki zıt kutupken, ortamız asla yokken, corona konusunda da iki zıt kutuo olmamız çok normal değil mi? Şaşırmıyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, çok naziksiniz sevgili Sadece C:) İnşallah diyelim. Sanırım bizim grup haklı olan kazansın grubu:)) Evet, her konuda zıt fikirlerin olduğu bir ülkede Korona konusunda fikir birliğine varmamız beklenemezdi zaten:) Üstelik son zamanlarda fikir ve karşı fikirlerin oranı birbirine çok yakın. Böyle olunca kafalar daha da karışıyor:)

      Sil
  3. Crona fena etkiledi bu yıl insanları. Mahkumiyet, maske zorunluluğu, eş dosttan ayrı kalmak...işin ciddi kısmna bakınca işsizlik fena vurdu. Hükümetin vurdumduymazlığı var tabiki bu konuda. Ve hasta insanlar sağlık olaayına ulaşamıyor. Corona yüzünden hastaneler randevu kabul etmiyor hala. Ya da çok az.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Neden, nasıl çıktığı bir tarafa 2020 kayıp bir yıl, hatta bir felaket yılı olarak geçecek tarihe. İnsanların sağlık kurumuna hala ulaşamadıkları doğru. Doktorların bir kısmı muayenehanelerinde hasta kabul etmiyorlar, pandemi korkusundan. Umarım 2021 yılı bir telafi yılı olur ülkemiz için. Hem sağlık, hem siyaset, hem de ekonomik yönden.

      Sil
  4. nolcak bu memleketin hali hihihi :) ama olsun ayasofya ibadete açıldı yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya, Ayasofya ibadete açıldı kendimize geldik. Ne zulümdü ama:)))
      Bunlar resmen kafa buluyor milletle.

      Sil
    2. ama orda namaz kılan cennete gidiyoooo :)

      Sil
    3. Ben cennete gidenlerin arasında olmak istemiyorum, cehennem daha cazip geliyor:)))

      Sil
  5. Ay inanın milletten uzak duralım diye babam karavan yaptırdı, sakin olur diye kamp alnına gittik. Adım başı insan. Kimse de maske yok. Kaçtık pradan hemen. Gerçi ben korona olayına kimi duyduğum ve kendi çevremde gözlemlediğim kadarıyla inanmamaya başladım, tabi bunun da kanıdı olmadığından önlemi elden bırakmıyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizinle aynı düşüncedeyim. İnanmamaya başladım ama ne olur ne olmaz diye önlem alıyoruz sadece. Nüfusun yüzde doksanı diliyle söylemese de davranışlarıyla bunu böyle yapıyor.

      Sil
  6. Her konuda bu kadar iki uç olmaktansa orta bir yol bulasak keşke..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum. Orta yol bulmak anlaşmak demek. Herkes benim dediğim doğru derse orta yol nasıl bulunsun.

      Sil
  7. KK, KBK gülümsettiniz beni😊😊. Memleket manzaraları. Benim yaşadığım yerde vakalar arttı. Sonumuz hayrola.

    Biz de bu yaz tatil planı yapmayanlardanız. Dediğiniz gibi ben de hiç sıkılmıyorum, yapacak çok şey var 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafalar karışık, Allah sonumuzu hayır etsin:)

      Aşısı, ilâcı çıkmaya başladı. Hele onlar bir satılsın, Koronavirüs derdi kalmaz. Birkaç sene sonra gündemimize Moronavirüs ya da bir başka pandemi sokarlar:)

      Sil