KATEGORİLER

27 Ağustos 2016 Cumartesi

HAVUZ BAŞI


06/08/2016 Cumartesi, Tire



Hafta sonu bile olsa her gün burada olmamı gerektiren bir neden bulunuyor. Bugün de prefabrik üniteler gelecek, Burak Beyin göndereceği usta gelip havuzun cam mozaiğini yapacak, Yücel Usta çay ocağının üzerine yapacağı davlumbaz için ölçü alacak, belediyenin anonsunu duyup görüşmek üzere gelmek isteyenler var.

Bu arada bir an önce Zeytin’i de veterinere götürmek istiyorum. Gelen olursa telefon eder nasıl olsa. Arabanın arkasına koyuyorum Zeytin’i. Huysuzlandığı için virajlı yollarda ağır gitmeye çalışıyorum. Arabada seyahat etmeye alışkın olmadığı için bagaj kapısının üzerindeki camı açıp temiz hava almasını sağlıyorum. Bir yandan da arkaya doğru seslenip moral veriyorum.

Bizim oturduğumuz sitenin yan bloğundaki veteriner hanıma götürdüm Zeytin’i. Hekim onu tarttı, dişlerine baktı, bir hap yutturdu, iğnesini yaptı, ensesine bir ilaç sürdü. Muayene sonrasında sağlıklı bir durumda olduğunu söyledi.

Zeytin’i bir süreliğine veterinerin yanında bırakıp alışveriş yapıyorum. Daha sonra yine arabanın arkasına koyup ağır bir tempoda yaylaya çıkıyoruz. İlk arayan havuzun cam mozaiğini yapacak Servet Usta oldu ama ben çalışmak üzere müracaat edenlerden biri sandım onu. Adama daha önce nerede çalıştınız diye sorduğumda “İnşaatlarda” deyince uyandım.

Az sonra bahçeye Fiat Doblo marka araçla gelen Servet Usta hemen üzerini değişip işe başlıyor. Prefabrik ünitelerden haber yok daha. Elif Hanımın izinli olduğunu söylüyorlar. İlknur isminde bir kız çıkıyor telefona. Sevkiyatın pazartesi günü yapılacağını söylüyor. Kızıyorum sözlerinde durmadıkları için.

Bir aile geliyor. Oturup çay içiyoruz. Kendisi aşçıymış. Biz eşime yardımcı bir bayan ve bir garson arıyoruz öncelikle. Açıkçası gözüm de pek tutmuyor geleni.

Televizyonlarda hala darbe girişimi, Fetö konuşuluyor. Sıkıldım artık bunları duymaktan…

Akşam karanlığı basmadan havuza bakıyorum. Neredeyse ağzına kadar dolmuş. Çıkış vanasını açıyorum. Yarın gelecek ustalara karışım suyu vermek için  iki üç saat sonra vanayı kapatmam gerekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder